Brønnøy Kommune

 

I  Brønnøy kommune bor det ca 7.500 mennesker.  Brønnøy kommune grenser til Grane og Vefsn i øst og storhavet i vest.  Skjærgården er unik med sine 13.000 øyer, holmer og skjær og innbyr til opplevelser knyttet til havet; fiske, skjærgårds­turer, rusleturer i fjæra og lange fine sandstrender.
I øst kneiser storslåtte fjelltopper – Breivasstind og Visttindan. Fjellheimen brer seg innover og gir anelse om vatn, elver og fosser. En naturens vevstol – om og om igjen. Stier og skispor – griper og trekker en til seg. Her er vilt som tasser på fire eller som flyr innover dalene.  Djupe og lange fjorder sprenger seg inn i fjellmassivene. Her er Velfjordens (som er 31 km lang) mange sidefjorder – der sjø, skog, fjell og fiskevatn har satt hverandre stevne. Her er den lange Bindalsfjorden (60 km) – med Ursfjorden og Tosenfjorden, som et verdig ”punktum” i Brønnøy. Her er fascinerende stevnemøter mellom mennesker og landskap, fugl og fisk.
Brønnøysund, som er kommunesenter i Brønnøy og regionsenter for Sør-Helgeland, er en idyllisk småby i møtet mellom hav og land, og har i århundrer spilt rollen som en sentral og viktig havn på Helgeland. Byen vokste fram rundt år 1900 og har i dag ca 5.000 innbyggere. Nå er det slått fast en gang for alle at Brønnøysund er Norges geografiske midtpunkt. Norges Geografiske oppmåling har nemlig funnet ut at det er like langt fra Brønnøysund - Nordkapp som Brønnøysund - Lindesnes, 840 kilometer.  Brønnøysundregistrene er en av hjørnesteinsbedriftene med sine vel 550 ansatte. Brønnøysund er en moderne småby med en attraktiv gjeste­marina, anløp av Hurtigruta, flyplass og et godt utbygd servicetilbud. Brønnøysund har for øvrig gratis parkering over hele byen. Helgeland Reiseliv as, turistkontoret i Brønnøysund, hjelper deg gjerne med tips og mer informasjon, tlf:75018000

 

Les mer om Brønnøysund og Brønnøy kommune her:

http://www.bronnoy.kommune.no/

Copyright 2010 Brønnøy Havn KF Tlf. +47 75 01 20 70 Vakttelefon +47 95 92 00 20
E-post: bronnoy.havn@bronnoy.kommune.no
Utvikling og design - 123 on Web