Om Brønnøysund

Brønnøysund; "Kystbyen midt i Norge", midt i leia, og porten til Nord-Norge. Brønnøysund er kommunesenter for Brønnøy og regionsenter for Sør-Helgeland. Havna vår ligger midt i byen med alle viktige havnefunksjoner og kort veg til servicetjenester og annen kommunikasjon.

Brønnøysund er mest kjent for landemerket "Torghatten" med sitt store hull tvers gjennom fjellet. Kommunen har  7500 innbyggere og ca 5000 av disse bor i Brønnøysund. Mot øst finner vi Velfjorden med fjorder og innlandslandskap og på kysten ligger små og store øyer i en vakker skjærgård. 

Byen er også kjent for Brønnøysundregistrene som er en statlig registeretat. I tillegg finner vi Brønnøy kalk AS og TTS  - Torghatten trafikksselskap som andre store bedrifter i området, mens Brønnøy kommune har flest ansatte. Næringslivet for øvrig på Sør Helgeland preges av primærnæringer innen landbruk og fiske, samt oppdrett, småindustri, offentlig og privat service- og tjenesteyting. Et rikt og inkluderende kulturliv og mange sport og idrettstilbud gjennom hele året for alle aldersgrupper. Byen har svært kort avstand til opplevelser med et fantastisk friluftsliv, både på sjø og land året gjennom.

Brønnøy kommune grenser til Vevelstad i nord, Sømna og Bindal i sør og Vega i vest. Vega kommune kom i 2004 på UNESCOs verdensarvliste på grunn av det unike samspillet mellom fiskerbonden og ærfuglen gjennom generasjoner.  For å komme til Vega tar du hurtigbåt fra sentrum av Brønnøysund eller ferje fra ferjeleiet på Horn, 15 km nord for sentrum. Samme ferje tar deg også ut til Ylvingen som er blitt kjent gjennom NRK produksjonen "Himmelblå".

link Brønnøy kommune

http:// www.bronnoy.kommune.no

 

 

Copyright 2010 Brønnøy Havn KF Tlf. +47 75 01 20 70 Vakttelefon +47 95 92 00 20
E-post: bronnoy.havn@bronnoy.kommune.no
Utvikling og design - 123 on Web